Wednesday, 30 November, 2016

Mikojan Kuubassa

castro.jpg

Radio Rebelde ilmoittaa Fidel Castron kuolemasta (10 MB mp3).

Neuvostoliiton ulkoministerin Anastas Mikojanin vierailu Havannassa Kuuban ohjuskriisin jälkeen marraskuussa 1963. Suora ja tarkistettu käännös Tekno-Kekon yksityiskokoelmista.

Mikojan: Sitten on kysymys Latinalaisesta Amerikasta ydinaseettomana vyöhykkeenä. Auttaisi asiaa, jos Kuuba tekisi ehdotuksen, jossa vaaditaan ydinasekieltoa kaikkiin Latinalaisen Amerikan maihin. Neuvostoliitto on jo luvannut vetää aseensa pois. Meidän pitäisi yhtä lailla estää amerikkalaisia sijoittamasta ydinaseita Latinalaiseen Amerikkaan. Tällainen YK:n päätös hyödyttäisi Kuubaa.

Dorticos: Revolucion o muerte!

Mikojan: Noh noh, minä ymmärrän että olette nuoria ja kärsimättömiä. Te olette hyvin romanttisia. Tavallaan tuotte mieleen nuoruuteni. Silloin minäkin rakensin maata asepuvussa. Mutta vallankumous ei ole vain vanhan tuhoamista, se on myös uuden rakentamista. Parhaat olosuhteet uuden rakentamiselle ja imperialismin kitkemiselle tarjoaa rauha. Haluaisinkin keskustella tästä toveri Fidelin kanssa.

Guevara: Patria o muerte!

Mikojan: Hyvä toveri Ernesto, amerikkalaisten tukikohta Paraguayssa ei ole meidän huolenaiheemme. Neuvostoliiton pitkän matkan ohjukset sen omalla alueella pystyvät tuhoamaan Yhdysvallat. Saanko kysyä, missä Fidel on?

Aragones: Socialismo o muerte!

Mikojan: Minä muistutan, että vaikka neuvostosotilaat eivät taistelleet Kuubassa, niin he olisivat olleet valmiita tekemään sen viimeiseen veripisaraan saakka. Lehtenne kertovat että Kuuban konsulille Shanghaissa luovutettiin 38 000 allekirjoittajan adressi Kuuban puolesta. Mitä hyötyä sellaisesta todella on? Voimme mekin kerätä 200 miljoonan neuvostokansalaisen adressin Kuuban hyväksi, mutta se ei vahvistaisi Kuuban puolustusta vähääkään. Missä Fidel on?

Dorticos, Guevara ja Aragones: Muerte o muerte!

Mikojan: Toivon, että voimme tavata pian uudelleen. Minun täytyy nyt sähköttää Moskovaan.

Dorticos, Guevara ja Aragones: Hasta la victoria siempre!

  1. Blade Runner 2029 Ryan Gosling Coat

    Saturday, January 20, 2018 - 08:18:24

    The Idols and Big Brother Presenter Jani Toivola, who has been elected MPs by the citizens of the Republic of Finland, has finally got something to do in Parliament: he retires on sick leave.

Add comment

Fill out the form below to add your own comments