Wednesday, 21 December, 2016

JOULUKALENTERI: 21

Nogizaka 46:Seifuku no Mannequin, Seibu Dome, Saitama 22.2.2016

Kappale alkaa intron ja dansun jälkeen kohdasta 2:40.

Nogizaka 46:n 3-vuotiskonsertti ei ollut heikkoja varten: 72 kappaletta, kesto 8 tuntia. Iäkäs wota-setä kannettaisiin jo puolivälissä baseballstadionilta paareilla pois. Tätä varten kokoonpanossa on 46 tyttöä kolmessa ryhmässä, että välillä saa huokaista.

Pahoittelen ääntä. Ei se BS-i:n suorassa lähetyksessä ollut näin sumea, mutta setien huudot kuuluu kerrankin kunnolla ja tunnelma on katossa. Ääntä on lataaja joutunut käsittelemään, koska muutoin algoritmi tunnistaisi sen ja pätkä copyright-blokattaisiin välittömästi kaikkialla maailmassa. Tämän takia AKB:n, SKE:n ym. tarjonta tuubissa sun muualla on kovin epämääräistä ja satunnaista. Niin kuin se ei riittäisi, että suosikkiäänestykseen osallistuvat fanit ostavat joka kesä pahimmillaan kymmenen tuhatta singleä kerralla, jotta suosikki pääsisi eturiviin.

En aio ostaa tuhansia singlejä, sillä huomaan että Manattan on tässä esityksessä jo eturivissä. Köh.

Live-televisioinnin leikkauskin oli erilainen kuin tässä dvd:llä, ja se aikaansaa merkillisen psykologisen reaktion. DVD-versio, jossa ei ole yhtään harhaotosta (kamera zoomaa tyttöön, joka juuri lopettaa laulamisen ja töllöttää siinä tekemättä mitään), tuntuu väärältä. Ei se alun perin tällaiselta näyttänyt! Aikoinaan kun nauhoitti radiosta c-kasetille, oppi että kappaleet tulevat nauhalta tietyssä järjestyksessä. Sitten kun sama kappale tuli radiosta, niin tuntui joka kerta, että sen perään soitettiin aivan väärä kappale. Ei tämä minun nauhallani näin mennyt, murkele.

Joka tapauksessa, vuoden 2005 vaiheilla Yasushi Akimoto päätti, että oli aika kaivaa naftaliinista Onyanko Clubin vanha konsepti ja sovittaa se tähän päivään. AKB48 myy pelkällä fanipohjallaan yli 100 000 singleä joka kerta, ketkään muut eivät pääse lähellekään. Ja kun hyvään alkuun päästiin, niin tottahan polkaistiin Tokion ryhmälle paikallisia kilpailijoita Osakassa, Nagoyassa, Fukuokassa, nyttemmin myös Jakartassa ja Shanghaissa.

On täysin mahdotonta, että intohimoisinkaan fani oppisi kaikkien ryhmien kaikkien tyttöjen nimet. He valitsevat jonkun suosikikseen ja keskittyvät siihen. AKB-universumi on hädin tuskin hallittavissa. Tämän takia minun seurassani kuuntelette Nogizaka 46:tta.

Koulupukumannekiinin sävelsi Katsuhiko Sugiyama, ja sanoitti – voi mikä valtava yllätys – Yasushi Akimoto.

  1. is bid4papers reliable

    Saturday, April 21, 2018 - 15:07:53

    The different groups of the girls performed well in a concert. Here the video of the songs is given which is simply amazing. The DVD versions of their songs are also available. Keep sharing such posts to entertain us.

Add comment

Fill out the form below to add your own comments